BANDLES

NATUURLIJK KUN JE MET VRIENDEN BESLUITEN EEN BAND OP TE RICHTEN. Een pakkende naam, eventueel een goede oefenruimte en spelen maar. Dan blijkt dat er veel meer bij komt kijken dan samen wat nummers af te spreken. Bij POPschool Amsterdam krijg je de mogelijkheid om in bandbezetting les te krijgen.

DOCENTEN: Dirk Beets, Bas Flier, Keez Groenteman, Theo Holsheimer, Maarten Kooijman, Paul Wennekes, Mark Tuinstra, Paul Willemsen.

DIRK BEETS Studeerde in '96 af aan het Rotterdams Conser-vatorium in de richting Lichte Muziek. Schrijft jazzcomposities en blazerarrangementen voor popmuziek. Speelt salsa, jazz, funk en pop onder meer bij Mieke Giga's Bigband, Lex Empress &
The Royals (funk) en Monsieur Dubois (danceable hardjazz).
BAS FLIER Speelt sinds zijn 13e in pop, alternatieve rock en grunge bandjes. Door zijn studies aan het Sweelinck en het Alkmaars Conservatorium is Bas een theoretisch goed onderlegd popmuzikant met een hart voor het alternatieve. Met eigen bands als Marilyn Twice en Juliet's Ghost (alternatieve gitaarpop) won hij popprijzen. Speelde bij Kirsten en Can-of-Be. Actief als gitarist in The Boston Tea Party. Is momenteel bezig met nieuw repertoire.
KEEZ GROENTEMAN Studeerde aan het conservatorium van Tilburg af in de richting lichte muziek. Hij is van huis uit popdrummer en drumt in de sixtieband De Biet. Behalve drummer is Keez (bas)gitarist, toetsenist en songwriter. Bands waarin hij speelt zijn Disconspiracy, High the Moon en Lola Kite. In 2010 verschijnt het debuutalbum van Lola Kite waarvoor Keez alle liedjes schreef.
THEO HOLSHEIMER Studeerde aan het Zwolsch Conservatorium. Speelde o.a. bij Xchange (jungle), Orphanage (prog. metal). Schrijft muziek voor moderne dansproducties. Schrijft repertoire voor eigen bands als Mendoza Dance Parti (funk) en CiLiCe (math. metal). Met CiLiCe toerde hij met Sepultara in Brazilie en in door heel Europa. Schreef voor Nedermetaal.nl CiLiCe’s Deranged
Headtrip Tour Europe 2009.
MAARTEN KOOIJMAN Speelt gitaar, basgitaar, keyboards en drums. Studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Speelde voor, tijdens en na zijn opleiding vooral in popbands. Met de Noord-Hollandse band JOHAN (gitaarpop) stond hij op Pinkpop, Lowlands en Parkpop. Schrijft eigen repertoire.
PAUL WENNEKES Afgestudeerd aan het Sweelinck Conser-vatorium Amsterdam. Heeft ervaring in Soul/Rhythm&Bluesbands, blazerssectie, saxofoonquartet en verschillende stijlen jazz waar-onder Big Bands. Speelt in Peng offe Band (funk/soul). 
MARK TUINSTRA Mark begon al jong met piano, speelde toen drums, basgitaar en belandde uiteindelijk bij de gitaar. Hij is gitarist bij Oruga (jazz/raggae/ska), Mesechinka (balkan jazz). Met zijn band Bernie´s Lounge toerde hij over de hele wereld. In de pers wordt Mark geroemd om zijn geheel eigen geluid waarmee hij een brug slaat tussen afro jazz, balkanmuziek, latin en funk. Voor de bands waar hij in speelt schrijft hij ook stukken.
PAUL WILLEMSEN Studeerde jazzgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Richt zich nu vooral op het maken van popmuziek. Speelde bij Supersub. Eigen bands waren Amigos Electricos (Nederlandstalige pop), Variomatic (een mix van soul/pop/ electro/funk/blues). Speelt nu als gitarist met Zuco (latin), Lefties Soul Connection (funk/raw soul) en als producer, multi-instrumentalist in het project Beans & Fatback.

« Terug

informatie bandles

adres popschool amsterdam