GITAAR

ALS GITARIST BEN JE NATUURLIJK ONLOSMAKELIJK VERBONDEN MET POPMUZIEK. Met je akkoordenspel leg je de harmonie vast. De gitaarlessen van POPschool Amsterdam leren je alles over strakke licks, pakkende riffs, solo's en het samen spelen met andere muzikanten.

DOCENTEN: Bas Flier, Theo Holsheimer, Maarten Kooijman, Mark Tuinstra en Paul Willemsen.

BAS FLIER Speelt sinds zijn 13e in pop, alternatieve rock en grunge bandjes. Door zijn studies aan het Sweelinck en het Alkmaars Conservatorium is Bas een theoretisch goed onderlegd popmuzikant met een hart voor het alternatieve. Met eigen bands als Marilyn Twice en Juliet's Ghost (alternatieve gitaarpop) won hij popprijzen. Speelde bij Kirsten en Can-of-Be. Actief als gitarist in The Boston Tea Party. Is momenteel bezig met nieuw repertoire.
THEO HOLSHEIMER Studeerde aan het Zwolsch Conservatorium. Speelde o.a. bij Xchange (jungle), Orphanage (prog. metal). Schrijft muziek voor moderne dansproducties. Schrijft repertoire voor eigen bands als Mendoza Dance Parti (funk) en CiLiCe (math. metal). Met CiLiCe toerde hij met Sepultara in Brazilie en in door heel Europa. Schreef voor Nedermetaal.nl CiLiCe’s Deranged Headtrip Tour Europe 2009.
MAARTEN KOOIJMAN Speelt gitaar, basgitaar, keyboards en drums. Studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Speelde voor, tijdens en na zijn opleiding vooral in popbands (Marilyn Twice). Drumt in Dress (post pop/rock). Met de Noord-Hollandse band JOHAN (gitaarpop) stond hij op Pinkpop, Lowlands en Parkpop. Schrijft eigen repertoire.
MARK TUINSTRA Mark begon al jong met piano, speelde toen drums, basgitaar en belandde uiteindelijk bij de gitaar.Hij is gitarist bij Oruga (jazz/raggae/ska), Mesechinka (balkan jazz). Met zijn band Bernie´s Lounge toerde hij over de hele wereld. In de pers wordt Mark geroemd om zijn geheel eigen geluid waarmee hij een brug slaat tussen afro jazz, balkanmuziek, latin en funk. Voor de bands waar hij in speelt schrijft hij ook stukken.
PAUL WILLEMSEN Studeerde jazzgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Richt zich nu vooral op het maken van popmuziek. Speelde bij Supersub. Eigen bands waren Amigos Electricos (Nederlandstalige pop), Variomatic (een mix van soul/pop/ electro/funk/blues). Speelt nu als gitarist met Lefties Soul Connection (funk/raw soul) en als producer, multi-instrumentalist in het project Beans & Fatback.

« Terug

informatie gitaarles

adres popschool amsterdam