RITMESECTIELES

DE RITMESECTIE IS DE MOTOR VAN DE BAND.Het geheim achter een stevige rock- of popband is een drummer en een bassist die perfect op elkaar in spelen. Samen met de drummer bepaalt de bassist de groove, de beat, de swing van de band. In de ritmesectieles is veel aandacht voor naar elkaar luisteren, timing en dynamiek. Dit veronderstelt wel enige speelvaardigheid op je instrument.

REIN BLETZ Studeerde aan het Conservatorium in Utrecht en Alkmaar. Speelt rock, funk, latin, fusion en jazz. Speelde met Hanny Gets Funny (funk), Ritmundo (afro/latin), Fierce Electric Fence (rock/metal), en Splinters (muziektheater). Rein is een meester in die technieken die een basgitaar zo uniek maken zoals het plukken aan en het hameren op de snaren, het zogenaamde slappen, de dubbelduimtechniek en walking basslines.

KEEZ GROENTEMAN Studeerde aan het conservatorium van Tilburg af in de richting lichte muziek. Hij is van huis uit popdrummer en drumt in de sixtieband De Biet. Behalve drummer is Keez (bas)gitarist, toetsenist en songwriter. Bands waarin hij speelt zijn Disconspiracy, High the Moon en Lola Kite. In 2010 verschijnt het debuutalbum van Lola Kite waarvoor Keez alle liedjes schreef.

« Terug

informatie ritmesectieles

adres popschool amsterdam